WT-B1 Diploma Joy in Nieuwe Pekela

Vrijdag 5 juli ging ik samen met Joy op pad naar Winschoten om daar in ene hotel te overnachten. Omdat we 6 juli mee gingen doen aan de workingtest van de Frc en duck rollers in Nieuwe Pekela. Vanuit Staveren 2 uur rijden en aangezien ik als ik er vroeg uit moet morgens regelmatig bijna in slaap val tijdens het auto rijden had ik maar weer een hotel geboekt. Daar aangekomen was de 1e kink in de kabel al snel zichtbaar…. er stond op 3 meter afstand van het hotel een kermis en zo vertelden ze me in het hotel er was ook nog een muziekfestival tot 4 uur in de morgen. Dat hadden ze gemaild. Helaas nooit gekregen dus. Gelukkig was er een oplossing en kon ik Ites verder op in een ander hotel met Joy terecht. Helaas ook erg gehorig dus heel weinig geslapen.

Mijn handicap is dat ik een traag werkende schildklier heb, wat goed te behandelen is met medicijnen en het heeft een hele tijd geduurd maar ik ben nu redelijk goed ingesteld. Behalve als mijn dagritme veranderd, moet ik een uur eerder opstaan ben ik na een 2 uur doodmoe en kan ik niet helde meer nadenken dat kun je goe zien aan de puntenlijst. Ik begon in deze volgorde 3,4,5,1,2. Bij proef 5 speelden Joy haar (hoog schijnzwanger) hormonen op en werd ze wat chaotisch en daardoor ik ook, maar goed wel haalde de dummy’s binnen. De laatste proef ging de mist in. 

 

Peppers Reflection Hot Pepper

Na uitleg van de keurmeester moest Joy met mij een stuk los volgen dan viel er voor ons met schot een dummy die ze moest markeren waar we nog een stukje moesten volgen. Maar de helper die als Joy terug kwam de 2e dummy in het mee moest gooien begon te roepen dat haar patronen op waren, dus keek Joy die kant op, miste dat dummy 1 was gevallen. en ik moest een stukje terug en wachten tot de helper weer patronen had. Inmiddels was ik zo vreselijk moe dat ik niet meer wist wat ik moest doen en daar was de KM ook niet echt duidelijk over want de proef was door deze omstandigheden helemaal anders. Maar goed Joy vond dummy 1 snel maar miste  dat de helper de 2e dummy in het water gooide. En het waaide inmiddels heel erg hard, de dummy waaide dus snel weg en er waren golven en zon die op het water schitterde dus koste het best veel moeite om Joy naar de dummy te sturen. Gelukkig zag z hem op een gegeven moment en hadden we alle dummy’s van alle proeven binnen gehaald. Hier gingen best goede honden uit de race omdat ze de dummy in het water recht niet zagen.

Dus super trots dat Joy wel een mooi diploma heeft gehaald, en jammer dat ik ” de kop” er niet helemaal bij had.

peppers Reflection Flatccoated retrievers
WhatsApp chat