WT B1 Diploma Joy bij de WFRG in Lochum

Zaterdag 28 oktober was Joy haar debuut in de workingtest B1 klasse in Lochum.

Na een nacht in een het hotel het Hof Van Gelre te hebben geslapen kwamen om 8 uur aan bij de Waltakke in Lochum. Joy even snel uitlaten en toen gingen we al naar de locatie van onze eerste proef. Hier gebeurde nogal veel. Ik moest Joy achter laten bij de keurmeester en zelf achter Joy het bos in gaan uit zicht. Vervolgens was in het bos een schot. Voor Joy, viel een dummy die gemarkeerd moest worden en opzij van haar lag op zo’n 40 mtr een dummy tussen de lokkers. Hier werd door een helper achter een net op geschoten, maar ze zag hem niet vallen. Toen alles klaar was riep de KM hond en kwam ik uit het bos.

Ik had zelf niets gezien. Ik zag dat Joy vooruit wilde en z behaalde de geworpen markeer dummy binnen. En toen ging t mis, ik was hoe is het mogelijk na 3o jaar dat ik al hier aan mee doe opeens doodzenuwachtig……. Ik stuurde Joy richting de lokkers en zag dat Joy het niet meer wist, het schot in het bos en alle andere dingen spookten door haar hoofd. En inplaats van haar opnieuw rustig in te zetten en de tijd te nemen ging ik ook onduidelijk voorzagen echt jammer en mijn eigen schuld. Dummy 2 kwam niet binnen.

Op workingtesten moet je 5 proeven doen waar steeds 2 dummy’s moeten worden binnen gebracht, soms meer dus als er dan 75 honden meedoen moet je vaak toch lang wachten tot je aan je volgende opdracht mag beginnen. Dat had gelukkig een gunstige invloed op mij en Joy. De tweede opdracht ging super en ik was van mijn zenuwenen verlost, alle andere proeven gingen ook allemaal erg goed. Het waren soms best pittige proeven voor een onervaren jonge hond, maar wel heel mooi bedacht.

Onze laatste proef was voor veel honden in mijn groep de bottleneck, we hadden wel 3 en half uur moeten wachten voor onze honden hier aan de beurt waren. Het was een proef met een eenden sleep en daarna moet er nog een dummy worden geapporteerd. Joy was de enige flatcoat van onze groep die beide apporten binnen bracht. Ze behaalde een mooi B1 diploma met 78 punten. Als ik haar wat beter had doorgejaagd op proef 1………..

Volgend jaar wee nieuwe kansen voor dit jaar was dit de laatste wedstrijd.

WhatsApp chat