Uppdate van de Peppertjes

Hier weer wat “Hot Pepper News”

De afgelopen weken is het vrij rustig, de proeven zijn afgelopen en er stond nog 1 show voor dit jaar in de planning. Ik zou eigenlijk ook nog met Happy naar Kortrijk, maar…..ik had haar niet ingeënt tegen rabies. Na contact met een kennis uit België besloten dat ik het risico niet wilde lopen na eenlange reis niet toegelaten te zullen worden omdat ze daavoor niet was ingeënt. Het hotel kon nog worden geannuleerd gelukkig. Op 9 december was onze laaste show, de Holland Cup. Happy werd als derde geplaatst met een uitmuntend en had een mooi keurverslag.
holland-cup-2016-066happy

Inmiddels ben ik druk op zoek geweest naar een geschikte partner voor Happy (zie fokplannen) en natuurlijk gaan we wekelijks naar Jurjen van Sasawot Gundogs om mooi te trainen. Happy vind het geweldig om te werken. En Jurjen heeft elke keer weer een mooie training voor ons uitgezet.

Helaas zit Djuna noodgedwongen in de fut, ze heeft last van artrose en ze is als ze aan het werk is niet te stuiten, gaat overal vol speed overheen of doorheen, alles gaat altijd vol gas en dat breekt haar nu op. Ik kan en wil haar, het liefste wat ze doet niet helemaal ontnemen dus gaat ze soms wel mee als ik zelf met Happy ga trainen.

img_0865

Dan is ze zo gelukkig! Alleen moet ze het s’avonds bekopen, dan kan ze bijna niet meer overeind komen. Dan geef ik haar wat metacam en is ze er de volgende dag weer. Het doet me zo zeer, als ik haar thuis moet laten als ik met Happy ga trainen, want dat is wat Djuna het allerliefste doet. De blessure die ze met twee jaar opliep, doet haar nu de das om. En helaas kan er nu niets meer aan worden gedaan. Als ze niet traint heeft ze geen last, dus kan ze er prima mee leven.  Maar Djuna haar lust en haar leven is werken!

Djuna full speed
img_1344-djuna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp chat