Krijg jij ook een puppy

Puppy Fotografie Tips van Keizer Fotografie

Keizer Fotografie. Immie Keizer

Sinds de lockdown is er ontzettend veel vraag naar pups, zo ook bij mij. Ik krijg dagelijks vele aanvragen of er ook een pup beschikbaar is uit mijn verwachte nest. Gelukkig zitten er veel serieuze mensen bij die weten waar ze aan beginnen, want een pup heb je niet voor even! Maar voor een heel leven

Zeker het eerste jaar is het niet allemaal een roze wolk! Je puppy zal veel moeten leren, en dat kost inzet en Energy! Een van de belangrijke dingen die je je pup met leren is dat hij ook een poosje alleen kan blijven, zodat jij later ook een paar uurtjes zonder pup/hond de deur uit kan om op visite te gaan of als je boodschappen moet doen!

Franse buldog pup

Puppy’s zijn schattig, maar ze bijten ook overal in om alles te onderzoeken en als ze spelen, moeten zindelijk worden gemaakt, tja daar sta je dan weer in de tuin te wachten tot hij wat gaat doen…….. Hij hoeft zeker niet en net als je weer in huis bent psssst geplast!

Kortom een pup aanschaffen doe je niet zomaar even omdat het zo schattig lijkt! en je nu opeens tijd hebt en hoe dat later komt zien we wel!

Zeker bij een ras als d flatcoat zul je echt iets met je pup moeten gaan doen, jachttraining is daarvoor heel geschikt, het geeft jullie beide veel plezier, en je hond wordt zowel fysiek als geestelijk bezig gehouden, je kunt ze geen groter plezier doen als te werken

puppy foto keizer fotografie

Puppy Fotografie, puppy foto’s maken valt soms niet mee!

Heb jij misschien ook een pup?

Of krijg je er binnenkort eentje? Dan wil je natuurlijk mooie foto’s maken van alle fases tijdens het opgroeien van je pup.

Voordat je het weet zijn ze groot! en wat is nu schattiger dan een puppy, een super leuk onderwerp om te fotograferen
Puppy Fotografie – Hoe maak je nu een mooie puppy foto?

puppy foto Blue

Met de clicker leren ze deze commando’s met veel plezier snel aan! Natuurlijk kan een pup zich nog niet zo lang concentreren en nog niet lang blijven zitten of liggen.

Op YouTube kun je ook filmpjes over clicker training vinden

Hier een paar tips die je toe kunt passen voor als ze nog niet zo lang kunnen blijven zitten!

Tip 1:  Als je op pad gaat om mooie foto’s van je pup te maken, zorg dan dat je puppy niet boordevol energy zit, maar ook niet te moe is want dan zal het maken van een mooie foto ook niet meevallen.

Pup in kistje

Een paar handige hulpmiddelen die je in kunt zetten bij Puppy Fotografie zijn:

Als je een dunne lange lijn hebt, kun je pup bijvoorbeeld ergens aan vast kunt binden. Loop dan zover achteruit dat de pup aan het eind van de lijn zit, nu kun je een foto maken zonder dat de pup naar jou toe rent. In een bewerkingsprogramma kun je evt. de lijn weg werken.

Ik kan je aanbevelen, altijd je foto’s een beetje na te bewerken. Is de foto niet te donker of juist te licht? staat de horizon wel recht? Dat is toch wel het minimale dat je na moet gaan, voordat je je foto ergens post.

Er zijn verschillende apps te downloaden waar je dit eenvoudig mee kunt doen.

Tip 2:

Als je de pup ergens in zet, bv een teil of een aardappel kistje, heb je ook meer tijd om een leuke foto te maken en het staat vaak ook leuk als de pup met de voorpootjes over de rand hangt

Tip 3:

Gebruik een snelle sluitertijd, sport modes of zet je smartphone in de burst modes (zie de handleiding van je camera) dan wordt er een serie foto’s snel achter elkaar gemaakt en heb je meer kans dat er een goede foto tussen zit!

Tip 4:

Zet een helper in!

Deze kan de pup in het kistje of teil/emmer of op het bankje (denk er wel om dat hij er niet af valt) terugzetten zodat jij in positie kan blijven en een helper kan voorkomen dat hij er steeds uitspringt. Wel buiten beeld blijven natuurlijk!

flatcoat puppy

Tip 5:

Ga naar een goede hondenschool, dat is een investering voor een geweldige toekomst met je hond. Het is toch wel erg leuk als je hond lekker los kan lopen in gebieden waar dat mag en gewoon komt als je hem roept. En dat hij kan blijven zitten zodat jij een mooie foto kunt maken!Maar ook dat hij ook een paar uurtjes alleen kan blijven zonder dat dat hij zit te blaffen van verlatingsangst en dat jij door klachten van de buurt nergens meer zonder hond heen kan?

Investeer in de toekomst van je puppy! Ga naar een goede hondenschool!

Een goed opgevoede hond is een plezier voor jezelf en jullie omgeving en betekent voor de pup ook dat hij meer van zijn vrijheid kan genieten tijdens een mooie wandeling!

WhatsApp chat