Joy SJP B gediplomeerd

Zaterdag 24 sept had Joy haar 1e SJP in Lauwersoog, altijd weer een hele gezellige en goed georganiseerde jachthonden proef waar ik met al mijn honden wel een of meerdere keren heb meegedaan.

Maar nog nooit heb ik met een hond van net 19 maanden al een B diploma gehaald. Ik wacht daar altijd mee tot het volgende seizoen als ze net wat ouder zijn. Maar omdat je tegenwoordig niet weet hoe het nu weer zal komen met ” corona etc ” heb ik besloten er nu toch maar voor te gaan.

Natuurlijk heeft Joy op de training goed laten zien dat ze de proef onderdelen goed beheerste, maar op een echte proeven dag is het toch allemaal weer anders voor zo’n jonge hond. Je zit in een groep met vreemde honden, moet lang wachten tot je weer eens mag en dan heb je nog een hele zenuwachtige baas die ondanks dat ze al sinds 1995 mee doet aan allerhande proeven, workingtestst, maps etc nog elke keer weer zenuwachtig blijft.

Maar wat deed ze het goed, mijn Joy. De over water proef maakte ze even heel erg spannend omdat ze kon staan en eigenlijk over kon lopen klopte het plaatje niet in haar hoofd en ging ze keten…… Nou daar sta je dan, gelukkig viel opeens het kwartje weer en klaarde ze de opdracht snel en werkt het mooi af. Gelukkig nog een 6.

En hoe is het mogelijk, in al die jaren dat ik mee doe in Lauwersoog heb ik altijd de markeer als laatste, maar ook de kraai kwam vlot binnen en werd beloond met een 9

Het aangelijnd en los volgen had zeker wel beter gekund, maar goed daar kreeg ze een 7, het uitsturen en komen op bevel werd beloond met een 9

Houden van aangewezen plaats en apport te land 2x een 10 apport uit diep water een 9 vanwege staand afgeven. Het verloren apport een 8, want ze had nog nooit eerder een duif geapporteerd en moest die eerst eens goed besnuffelen, dus al met al een mooie cijferlijst van 68 punten.

Volgende week gaan we nog eens proberen en B certificaat te halen, samen met zus Jente

SJP-B Diploma

WhatsApp chat