Joy 3e prijs SJP B klasse in Heerenveen.

Peppers Reflection Hot Pepper 3e prijs sjp-B

Zaterdag 2 september was onze “lucky Day” Ik was als reserve geplaatst  met Joy op de SJP in Terband.

Het was onze tweede poging om een tweede sap B te halen zodat we ook aan MAPS mee mogen doen volgend jaar. Helaas was de 1e poging 19 augustus in Oldenzaal mislukt, we gingen eruit op de markeer wel haalden we 50 pinten op de C-onderdelen. Het een ontzettend goed resultaat en iets om ook wel trots op te zijn, maar ik had liever een B gehad. Dit was de enige sjp waar we zeker mee aan konden doen. De SJP proeven zitten nu eenmaal snel vol en er zijn meer deelnemers dan proeven.

Gelukkig kreeg ik vorige week te horen dat we in Terband waren geplaatst. Het was nog wel spannend want Joy hangt tegen de loopsheid aan en dan mag je ook niet mee doen. Ook is mijn altijd hele stabiele Joy, dan soms toch wat onberekenbaar loopse fratsen noem ik dat, ze kan dan soms iets doen waarvan je denkt ” nou….dat doet ie anders nooit!!” Gelukkig deed ze het super, alleen het vooruit sturen koste nogal wat punten. Gek was ook dat het schot van achteren kwam en dat de hond in tegengestelde richting uit moest worden gestuurd.

Joy had haarzelf in haar enthousiasme  ook nog geblesseerd. Ze komt vaak met een luchtsprong waar ze zich in de vlucht draait naast me zitten, maar lande op een paaltje. Dat zat gelukkig los in de grond en er leek niets gebeurd te zijn, maar achteraf had ze toch een wond opgelopen. De bikkel had geen kik gegeven.

Na afloop zag trainingsgenoot Elly dat ze een wondje had. Het was niet nodig te hechten, goed schoonhouden en honingzalf erop was het advies. Verder was het een super leuke goed georganiseerde dag waar we weer heel veel bekenden tegen kwamen die dezelfde hobby hebben. s’middag’s lekker naar de A proeven kijken met allemaal honden mensen en dan zie je dat iets wat er niet zo moeilijk uitziet toch best wel heel erg moeilijk is! Van de 13 honden die door mochten naar de A proef kwamen er 3 door het dirigeren en heeft uiteindelijk 1 hond het A di[lome behaald.

Joy en ik gaan in oktober weer starten met de MAP training daar hebben we veel zin in!

peppers reflection flatcoats    

De gediplomeerden van jachthondenschool de Greiden met de prijzen en diploma’s

WhatsApp chat