Joy 1e plaats B-klasse CDD Lattrop

Zaterdag 1 oktober had ik Joy en Jente ingeschreven voor de diplomaat van de FRC in Lattrop.

Nadat ze vorige week haar 1e sjp B diploma had behaald met 68 punten, hoopte ik dat ook nu een B diploma zou lukken. En dat Lukte!! ze werd zelfs 1e in de B klasse!

Femmie zou ook meegaan met Jente, maar die werd loops, erg jammer want op de diploma dag in het voorjaar in Putten waar Joy haar 1e wedstrijd ervaring opdeed en een mooi C diploma haalde was Jente ook net loops.Nu had ik niet echt op de kaart gekeken waar Lattrop lag toen ik inschreef, schrok ik wel van de afstand 2.22 uur rijden en dan moet je er ook nog 8.00 zijn. Maar wie A zegt, moet ook B zeggen en ondanks de storm en regen toch maar om 5.30 de auto ingestapt.

En wat een super dag werd het! prachtig weer op een bui in de middag na, en Joy ging als een speer! Ze had er zin in en je kon duidelijk merken dat ze wist waar ze me bezig was. keer op keer haalde ze mooi cijfers, maar het diploma is pas binnen handbereik als alle onderdelen van de C en B met een voldoende zijn afgerond.

Dus tot het laatst toe was het spannend vooral omdat bij onze laatste proef het verloren zoeken de ene na de andere hond de dummy niet kon vinden omdat ze in de bramen moesten zoeken. Joy ging er in de 1e instantie ook omheen, maar na opnieuw inzetten vond ze de dummy supersnel de twee de B was binnen en dat is best knap voor een hondje van 19 mnd oud.
Toen bleek tijdens de diploma uitreiking ook nog dat ze 1e was geworden met 75 punten.

Er waren niet echt veel honden die een B diploma behaalden want er waren diverse uitdagingen. Ook op het volgen en vooruit sturen in een weiland met koeienvlaaien kun je nog een onvoldoende scoren. En het zoeken in bramen was voor velen ook een echte uitdaging die niet altijd lukte. Dus extra trots op mijn jonge Joy, wat een snelheid en passie!

WhatsApp chat