Happy 1e prijs KNJV Proef Tijnje

Op zaterdag 3 September heeft Happy de 1e prijs gewonnen op de KNJV Proef in Tijnje!!

Happy 1e
Ongelofelijk hoe goed ze haar best deed, dit was onze tweede keer dat we opgingen op een knjv proef, (die tegenwoordig SJP wordt genoemd)om een B te halen. Drie weken terug was de 1e poging en ging het s’morgens heel goed maar liet ze s’middags de nodige puntjes vallen. Ik hoopte om 68 punten te halen zodat we volgend jaar ook aan de MAP mee konden doen. Daarvoor moet je namelijk twee B diploma’s hebben waarvan 1 met tenminste 68 punten. De 1e B was er eentje van 66 punten. Ook is het nog elke keer weer spannend of Happy loops gaat worden, want dan mag je niet meedoen.
Zaterdag 3 sept was Happy niet loops en stonden we om 7.00 al in Tijnje. We begonnen s’morgens met de C onderdelen op moeilijk terrein waar net mest was geinjecteerd.
We begonnen met het apport te land van een konijn en het apport uit diep water waar ze de eend moest apporteren. Twee keer een 10. De volgende proef was houden van de aangewezen plaats waar twee honden tegelijk 2 minuten uit het zicht van de baas moeten blijven liggen. Ook een 10. Toen gingen we naar los en aangelijnd volgen wat dus op een geinjecteerd veld was. En uitsturen en komen op bevel op et zelfde veld tegen de wind in sturen. Voor het volgen een 9 want ze nam een iets te grote buitenbocht en bij het uitsturen ook een 9 omdat ik 1x door moest sturen om haar op voldoende afstand te krijgen om terug te mogen roepen. Dus op de C onderdelen 48 punten!!! Maar nu kwamen de B onderdelen aan de beurt en daar was het de vorige keer niet zo goed mee gegaan op alle 3 had ze toen een 2x een 6 en een 8. We begonnen met markeren. Happy kan goed markeren, maar lag de vorige keer de eend onderweg nog een keertje neer. Om 68 punten te kunnen halen moest ze in ieder geval 2 x een 7 en een 6 halen. Ze kreeg een 10!!!! dus dat gaf wat meer ruimte. Toen moest ze verloren zoeken en weer een 10!!, als laatste proef apport over diep water en wederom deed Happy het perfect weer een 10!! Ze had 78 van de 80 punten gescoord!! Super. Nr 3 had 76 punten, nummer 2 77 punten en wij 78. Super trots op Happy
14238183_613216772183306_4095211736824538637_n

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp chat