Fokdag “Happy Pepper” nest

Fokdag FRC 13-11-2022

Pepper's Reflection Flatcoats
Joop,Lotje,Happy,Joy,Sipke,Moos,Islay en Scott

Zondag 13 November 2022, de pups zijn 21 mnd oud en het nest is uitgenodigd voor de fokdag in Balkbrug. Deze test is een vervolg op de puppytest die de pups met 7 weken ondergaan. We waren als 1e nest aan de beurt en dat betekende vroeg uit de veren want het was nogal een eindje rijden.

Van de 11 pups waren er 7 aanwezig, helaas heeft de vader een ongeluk gehad en is overleden. Gelukkig was moeder Happy wel live aanwezig. We begonnen 1 voor 1 met de fokdagtest. Wat een mooi gezicht. De nu ” getrainde honden”  vonden het eerst wel vreemd dat de baas niets mag zeggen maar ze gedroegen zich allemaal vrij en blij en very happy. 

Daarna werd het exterieur beoordeeld en werd besproken wat  pa en en wat ma hadden vererft.  Eerst werd Spike vanaf een foto beoordeeld, daarna mocht Happy de ring in. Toen werden na een eerste rondje met zijn allen in de ring een voor 1 de pups/nakomelingen beoordeeld. Momenteel zitten de jonge pubers in een lastig fase qua lijf, ze moeten nog echt helemaal uitzwaren en zien er slungelig uit, maar ze kwamen allemaal als zeer rastypisch met prettige karakters uit de bus. Daar ben ik super tevreden mee.

Na afloop konden we koffie met gebak halen, wat we lekker in het zonnetje buiten hebben opgedronken en mochten de honden meedoen aan de frikandellen race. De meeste frikandellen haalden de baas niet, Joy en Scott kwamen toch nog een heel eind.

Bekijk de fricandellen race 

Joy op de fokdagtest

fra-fokdag
WhatsApp chat